TARİHÇE

Bitlis Eren Üniversitesi, 29 Mayıs 2007 tarihinde, 5662 Sayılı yasa ile kurulmuş, Bitlis ilindeki tek yükseköğretim kurumudur.

Kurulduğu tarihte, (3) fakülte, (2) enstitü, (1) yüksekokul, (5) meslek yüksekokulu ile başladığı eğitim-öğretim hayatına bugün, bünyesinde; modern yapılara sahip (1) Lisans Üstü Eğitim Enstitüsü, (6) Fakülte, (2) Yüksekokul, (9) Meslek Yüksekokulu, (17) Uygulama, Araştırma Merkezi ve 12.907 öğrencisiyle, bilimsel ve akademik anlamda uluslararası yetkinlikte bir üniversitedir.

Bitlis Eren Üniversitesi, kurulduğu günden bugüne verdiği yaklaşık 27.000 mezun ile birikimini değerleriyle büyüterek, geldiği nokta itibarıyla birçok başarıya imza atmış ve atmaya da devam etmektedir. Bu kısa süre içinde Bitlis Eren Üniversitesi, ülkemizin ve bölgemizin önemli bir yükseköğretim kurumu haline gelmiştir.

Bitlis Eren Üniversitesi, sayıları her geçen gün artan nitelikli öğretim elemanları ile, yeni açılan birim ve bölümleriyle, sürekli geliştirilen teknolojik altyapısıyla hem eğitsel hem de araştırma faaliyetlerini etkin şekilde sürdüren, başarı grafiğini hızla yükseltme azminde olan bir yükseköğretim kurumudur.

Bitlis Eren Üniversitesinin Bitlis Rahva Mevkiinde bulunan ana kampüsü dışında Bitlis Merkez Hüsrevpaşa Mahallesi (Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu), Tatvan (Tatvan Meslek Yüksekokulu), Ahlat (Ahlat Meslek Yüksekokulu ve Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu), Adilcevaz (Adilcevaz Meslek Yüksekokulu) ve Güroymak (Güroymak Meslek Yüksekokulu) ilçelerinde de yerleşkeleri bulunmaktadır.