Dr. Öğr. Üyesi MERVE SILANUR YILMAZ
Ad Soyad: | MERVE SILANUR YILMAZ |
E-Posta: | msyilmaz@beu.edu.tr |
Kişisel Web Sitem: | |
Birim: | Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Dahili Telefon : | 8218 |
Çalıştığı Kurum/Kurumlar ve Yıl
Araştırma Görevlisi Dr. : | Bitlis Eren Üniversitesi Kanık Utgulamalı Bilimler Yüksekokulu (2022-2023) |
Araştırma Görevlisi: |
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı (2017-2022) |
Araştrma Görevlisi: |
Bitlis Eren Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Teknolojisi Anabilim Dalı (2016) |
Yurtdışı Deneyimi:
Ziyaretçi Doktora Öğrencisi, Gent Üniversitesi, Bioscience Engineering, Food Technology, Safety and Health Department, 01/10/2019-27/12/2019, Gent/ BELÇİKA.
Uluslararası dergilerde yayınlanan makaleler:
Turan, O., Isci, A., Yılmaz, M. S., Tolun, A., and Sakiyan, O. 2024. Microwave-assisted extraction of pectin from orange peel using deep eutectic solvents. Sustainable Chemistry and Pharmacy, 37, 101352.
Kutlu, N., Yılmaz, M. S., Erdem, G. M., Sakiyan, O. and Isci, A. 2022. Effects of molar ratio, frequency, water content and temperature on dielectric properties of deep eutectic solvents: Dielectric properties of deep eutectic solvents. Latin American Applied Research-An international journal, 52(1), 27-33.
Debonne, E., Yilmaz., M. S., Sakiyan, O. ve Eeckhout, M. 2021. Comparison of antifungal activity of essential oils of clove, lemongrass and thyme for natural preservation of dried apricots. Food Science and Technology Internatıonal, DOI: https://doi.org/10.1177/10820132211049603.
Yilmaz, M. S., Sakiyan, O., Barutçu, I. ve Mazı B. G. 2019. Phenolic content and some physical properties of dried broccoli as affected by drying method. Food Science and Technology Internatıonal, 25(1), 76-88.
Özlük Çilak, G., Balçık, M., Yılmaz, M. S., Önal, E., Şener, M. ve Halkman, A.K. 2015. The study on the enzyme relevances of S. aureus isolated from raw milk. European International Journal of Science and Technology, 4 (6), 33-37.
Ulusal dergilerde yayınlanan makaleler:
Yılmaz, M. S., Köşker, K., Arslan, H., Altunkara, F., Eraslan, S. ve Şakıyan, Ö. 2021.Sarı kantaron (Hypericum perforatum) ve ıtır (Perlargonium graveolens) bitkisi ekstraktları ile hazır çay üretimi. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, DOI: 10.5505/pajes.2021.40403.
Erdem, F., Gündoğan, E.N., Yılmaz, M. S., Sezgin, İ., Summakoğlu, Y. ve Şakıyan, Ö. 2021. Kuşburnu (Rosa canina) fenolik bileşiklerinin mikroenkapsülasyonu. Gıda, 46(4), 1026-1039.
Yılmaz, M. S., Kutlu, N., Erdem, G.M., Şakıyan, Ö. ve İşci, A. 2021. Fenolik bileşiklerin alıç meyvesinden (Creategus monogyna) mikrodalga ve ultrases destekli yöntemleri ile ekstraksiyonu. Gıda, 46(4), 1002-1015.
Kutlu Kantar, N., Yılmaz, M. S., İşci Yakan, A. ve Şakıyan Demirkol, Ö. 2021. Gıdalardan biyoaktif bileşiklerin ekstraksiyonunda derin ötektik çözeltilerin kullanımı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), 591-597.
Uluslararası ve ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler:
Kutlu Kantar, N., Yılmaz, M. S., Şakıyan, Ö. ve İşci, A. 2020. Ekstraksiyon proseslerinde kullanılan yeşil çözücüler. Türkiye 13. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim, 21-23, Çanakkale, Türkiye.
Yılmaz, M. S., Kutlu Kantar, N., Erdem, G.M., Şakıyan, Ö. ve İşci, A. 2020. Alıç (Creategus monogyna) meyvesinden ultrasonik ve mikrodalga destekli ekstraksiyon yöntemleri ile toplam fenolik bileşik eldesi. Türkiye 13. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim, 21-23, Çanakkale, Türkiye.
Yılmaz, M. S., Kutlu Kantar, N., Şakıyan, Ö. ve İşci, A. 2020. Ultra İşlenmiş Gıdalar. Türkiye 13. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim, 21-23, Çanakkale, Türkiye.
Yılmaz, M. S., Akpınar, M., Şakıyan, Ö. 2020. Farklı bitkilerden elde edilen Uçucu yağların antifungal etkileri. Türkiye 13. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim, 21-23, Çanakkale, Türkiye.
Yılmaz, M. S., Summakoğlu, Y., Erdem, F. Gündoğan, E.N., Sezgin, İ. ve Şakıyan Ö. 2020. Kuşburnu (Rosa canina) bitkisinden elde edilen fenolik bileşiklerin mikroenkapsülasyonu. Türkiye 13. Ulusal Gıda Kongresi, Ekim, 21-23, Çanakkale, Türkiye.
Şakıyan, Ö., Kutlu, N., Yılmaz, M. S., Olum, E., Orhan Yanıkan, E., Tağı, Ş., Ayhan, K., İşçi Yakan, A., Barbosa-Cánova ve Candoğan, K. 2019. Drying of Pastirma by Two Microwave Based Technologies: Physical, Biochemical, Microbiological and Sensory Aspects. 65th International Congress of Meat Science and Technology, Agust, 4-9, Potsdam, Germany.
Yılmaz, M. S., Arslan, H., Sakiyan, O. ve Isci, A., 2018. Pulsed Electric Field Aplications in Foods. 3nd International Congress on Food Technology, October, 10-12, Nevşehir, Turkey.
Yılmaz, M. S., Sakiyan, O., Barutcu Mazı, I. ve Mazı, B. G., 2018. Total phenolic content and color values of dried broccoli, The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucacus, April, 19-21, Girne, Cyprus.
Yılmaz, M. S., Sakiyan, O., Barutcu Mazı, I., Mazı, B. G., 2017. Thin layer models of microwave drying of broccoli, Innovations in Food Science and Technology, May, 10-12, Munich, Germany.
Şakıyan Demirkol, Ö., Yılmaz, M. S., Ünaydın, N. ve İşci, A. 2016, Gıdalarda Dielektrik Isıtma Yöntemleri, Türkiye 12. Gıda Kongresi, Ekim, 5-7, Edirne, Türkiye.
Projeler:
Yenilikçi Yöntemler ile Ekstrakte Edilen Bitki Müsilajlarının Karakterizasyonu, Çay Atığı Ekstraktı Mikrokapsüllerinde Kaplama Maddesi Olarak Kullanımlarının ve 3d Yazıcı ile Üretilen Mikrokapsül İlaveli Model Gıdaların İncelenmesi, TUBİTAK 1005, Araştırmacı, 2023-Devam ediyor.
Ketencik Tohumu Müsilajının Katı Yağ İkame Maddesi Olarak Model Üründe Kullanımı, BEU BAP, Araştırmacı, 2023-Devam ediyor.
Derin Ötektik Çözgenler Kullanılarak “Yeşil” Teknolojilerle Karasu Fenolik Bileşiklerinin Ekstraksiyonu ve Mikroenkapsülasyonu, TAGEM, Araştırmacı, 2021-2023
Farklı Ön-İşleme Tekniklerinin Kurutulmuş Erik ve Kayısının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkisi, AÜ BAP, Araştırmacı, 2019-2021.
Gıda Uygulamaları İçin Sıcaklık Kontrollü Frekans Ayarı Yapabilen Değişken Frekans Mikrodalga Sistemi Tasarımı, TUBİTAK, Bursiyer, 2018-2020.