Gıda İşleme Bölümü / Gıda Teknolojisi Programı

Gıda İşleme Bölümü bünyesindeki Gıda Teknolojisi Programının Amacı

Gıda teknolojisi alanı, modern teknolojileri uygulayarak tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri işleyen; duyusal, fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştirerek tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insan beslenmesine sunan bir teknoloji dalıdır. Gıda Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, Türk Gıda Mevzuatına uygun üretim yapabilen, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde açılan Gıda Teknolojisi Programı ile öğrenciler alandaki ortak temel, bilgi ve becerileri kazanabilecek; Gıda Teknolojisi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir. Ayrıca dalın gerektirdiği işleri ve gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.
 
Gıda Teknolojisi Mezunlarının İstihdam Alanları

  • Tarım ve Orman Bakanlığı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Sağlık Müdürlükleri ve Gıda Laboratuvarlarında birçok departmanda görev alma imkanları mevcuttur.
  • Gıda üretimi yapan işletmeler ve hazır yemek firmalarını açma yetkisi taşırlar.
  • Gıda ile ilgili işletmelerde kalite kontrol sorumlusu olarak çalışabilirler.

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

  • Beslenme ve Diyetetik.
  • Bitki Koruma.
  • Bitkisel Üretim ve Teknolojileri.
  • Gıda Mühendisliği.
  • Gıda Teknolojisi.
  • Kimya.
  • Tarımsal Biyoteknoloji.
  • Tarımsal Genetik Mühendisliği

Gıda İşleme Bölümü gıda teknolojisi programı ders müfredatı için tıklayınız.