Etkinlikler |
---|
19.12.2023
PANEL: DON'T STOP TALKING ABOUT PALESTINE
Bölümümüzde Evanjelizm, Siyonizm ve Uluslararası Hukuk Bağlamında Gazze konusunu ele alan bir panel düzenlendi.
Uluslararası İlişkiler Öğrenci Kulübü'nün organizasyonuyla düzenlenen panel fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın teşrifleriyle ve Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ahmet İşler moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, konuşmacı olarak Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Abdullah Erol ve Dr. Öğr. Üyesi Şaban Öztürk katılım gösterdi. Programa çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, “Bu panelde, Evanjelizm ve Siyonizm gibi ideolojik hareketlerin, Gazze üzerindeki etkileri hakkında daha geniş bir perspektiften fikir sahibi olacağız. Özellikle Siyonist hareketin, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamlar ve insan hakları ihlalleri konusunda ciddi bir eleştiri ve kınama konusu olduğunu vurgulamak isterim. Bu tür eylemler, uluslararası hukuka ve insan haklarına aykırıdır ve kesinlikle kabul edilemez. Bu panelin amacı, Gazze'deki durumu akademik bir bakış açısıyla ele alarak, daha derin anlayışlar kazanmak ve toplumda farkındalık oluşturmaktır.” İfadelerini kullandı.
Doç. Dr. Abdullah Erol, Gazze'nin sadece bölgesel bir mesele olmanın ötesinde küresel bir perspektiften ele alınması gerekliliğine vurgu yaptı. Erol, konuşmasında, bu olayların dünya genelindeki siyasi, ekonomik ve sosyal dinamiklerle nasıl etkileşim içinde olduğunu anlatarak, katılımcılara farklı bir bakış açısı sunmayı amaçladı. Konuşmasında aynı zamanda evanjelizm ve siyonizm gibi faktörlerin bölgedeki gelişmelere olan etkilerini ele aldı. Bu bağlamda, küresel dinamiklerin bölgesel olayları nasıl etkilediğini anlamak için tarihsel, kültürel ve politik faktörlerin bir araya geldiği çok yönlü bir perspektif sundu.
Dr. Öğretim Üyesi Şaban Öztürk, uluslararası hukuk bağlamında gelişmeleri ele aldı. Bu bağlamda, küresel dinamiklerin bölgesel olayları nasıl etkilediğini anlamak için tarihsel, kültürel ve politik faktörlerin bir araya geldiği geniş bir perspektif sundu.