Bitlis Eren Üniversitesi, TRB INTERNATIONAL firması tarafından yürütülen TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi 1. Denetimini başarıyla tamamladı.

Üniversitemizde, TRB INTERNATIONAL tarafından 24-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi 1. Denetimi Yapıldı.

Üniversitemizde, TRB INTERNATIONAL tarafından yapılan denetimde Açılış Toplantısı Rektörlük Senato toplantı salonunda, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreter V. Metin BAŞ ve Kalite Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Kenan DENİZ'in başkanlığında, Akademik ve İdari Birim Yöneticileri ve TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL ve Denetçi Gökhan ALKAN katıldı.

Programın açılış konuşmasını TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL yaptı. TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL konuşmasına, “Bitlis Eren Üniversitesinin ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin 1. yılının sonunda yapılmış olan çalışmarın denetiminin gerçekleştirileceğine vurgu yaptı” diyerek başladı. TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL ve Denetçi Gökhan ALKAN kendilerini tanıtarak Üniversitemiz birim yöneticileri ile kısa bir tanışma gerçekleştirildi. Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL "Denetimin 1. gününde Kalite Koordinatörlüğü ve akademik birimlerin denetiminin gerçekleştirileceğini, 2. gününde ise idari birimlerin denetiminin gerçekleştirilecegine vurgu yaptı".

Üniversitemiz Akademik ve İdari Birimlerin denetimine başlanılmadan önce Üniversitemiz Kalite Koordinatörlüğünde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Denetimin 1. gününde Üniversitemizin Akademik Birimlerinin denetimi yapıldı. Kampüs içerisinde yer alan akademik birimlerin denetimi Denetçi Gökhan ALKAN tarafından gerçekleştirilirken, İlçelerde yer alan Tatvan Meslek Yüksekokulunun denetimini Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL ziyaretleri ile gerçekletirdi.

Denetimin 2. gününde Üniversitemizin İdari Birimlerinin denetimi yapıldı. Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Personel Daire Başkanlığı, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ziyaretleri ile denetim tamamlandı.

Üniversitemizde, TRB INTERNATIONAL tarafından yapılan denetimde Kapanış Toplantısı Rektörlük Senato toplantı salonunda, Bitlis Eren Üniversitesi Genel Sekreter V. Metin BAŞ ve Kalite Koordinatörlüğü Öğr. Gör. Kenan DENİZ'in başkanlığında, Genel Sekreter Öğr. Gör. Muhammed Sami BELET, Akademik ve İdari Birim Yöneticileri ve TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL ve Denetçi Gökhan ALKAN katıldı.

Programın kapanış konuşmasını TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL yaptı. TRB INTERNATIONAL Firması Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL konuşmasına, “Bitlis Eren Üniversitesinin ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin 1. yılının sonunda yapılan denetimler sonucunda Üniversitede Kalite bilincinin oluştuğunun, belgelendirme sistemlerinin aktif olarak kullanıldığının, süreç sahiplerinin Birim Öz Değerlendirme Raporlarını, Süreç El Kitabını ve Risk Analizlerinin yapıldığının vurgusunu yaptı". Baş Denetçi Savaş Gökhan NAMAL Üniversitemizdeki kalite çalışmaları hakkında minör ve majör uygunsuzluklar hakkında bilgilendirmeler yaptı. Denetçi Gökhan ALKAN Bitlis Eren Üniversitesinin göstermiş olduğu misafirperverlik için teşekkür ederek, denetimler süresince kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini belirtti. Toplantı sonunda Bitlis Eren Üniversitesi’nin Kalite Yönetim Sistemi 1. denetimini başarıyla tamamladığı ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin 1. gözetim belgesini almaya hak kazandığı duyuruldu.