Üniversitemizde ‘Gökyüzü Gözlem Şenliği’ Düzenlendi

Bitlis Eren Üniversitesi ve Türk Kızılay’ı, Bilim Sanat Merkezi  işbirliğinde ‘Gökyüzü Gözlem Şenliği’ Gerçekleştirdi

Bilim Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan projelerin tanıtımının yapılması ile başlayan programda, gönüllüler müzik eşliğinde halaylar çekti. Çocukların ilgi gösterdiği uzay çadırı ve çeşitli etkinliklerin ardından arazide kurulan teleskoplarla uzaydaki yıldızlar izlettirildi.

Bitlis Kızılay'ı projesi kapsamında olan etkinlik Planetaryum Çadırı, Dr. Ögr. Üyesi Cihan  Önen Derin Uzay Astrofotograf Sergisi ve Bitlis Bilgem roket ve deney çalışmaları ile başladı. Akşam saatlerinde teleskoplar ile yıldız kümeleri ve yıldızlar gözlendi. Yoğun ilginin olduğu şenlikte, yaklaşık 2500 öğrenci uzayı gözlemledi. Etkinliğe Bitlis Kızılay'ı, Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Bilgem ve Üniversitemizin Sosyal Hizmet Topluluğu destek verdi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rahva yerleşkesinde gerçekleştirilen programa Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen, Türk Kızılayı Bitlis Şube Başkanı Ali Cengiz, Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ekrem Oruk, Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, Türk Kızılayı Bitlis Şubesi gönüllüleri, Sosyal Hizmet Öğrenci Topluluğu üyesi öğrenciler ve  aileler katıldı.