Üniversitemizde 1. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Düzenlendi

8-10 Haziran tarihlerinde ilki düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Bitlis Eren Üniversitesinde gerçekleştirildi. Kongrenin ilk oturumu Bitlis Eren Üniversitesi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilirken açılışta Bitlis Valisi Oktay Çağatay bir konuşma gerçekleştirdi. Çağatay konuşmasında ‘’Binlerce yıllık tarihe sahip bu kadim şehirde yaşamaktan onur duyuyorum. Şehrimizdeki kötü günleri geride bıraktık. Bitlis’te sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik kalkınma açısında muazzam bir faaliyet yürütüyoruz. İstihdamlarla genç nüfusu hazırlayarak, turizm potansiyelini ortaya koyarak sahip olduğu tarihi tabii güzellikleri meydana çıkartarak Bitlisimizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtıyoruz.’’ dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Atlı ise yaptığı konuşmada; ‘’Sosyal bilimler kongresi 107 bildiri ve 27 oturumla faaliyetlerini sürdürmüş olacaktır. Bu faaliyetlerin bilime katkı sunacağını umut eder, kongrenin başarılı olmasını temenni ederim.’’ dedi.

Prof. Dr. Ferit İzci moderatörlüğünde kongrenin ilk oturumu gerçekleşirken, Prof. Dr. Dilnara Zakirova, “Rusya-Ukrayna arasındaki ilişkilerin ekonomik etkileri”,  Prof. Dr. Haluk Zülfikar “Büyüme-Tüketim-Mutluluk”, Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek “Covid-19 sonrası dünya düzeni”,  Dr. Öğr. Üyesi Osman Güldemir ise “Mutfak, Kültür ve Gastronomi Turizmi” konularında sunumlar yaptı.

Kongrenin ikinci gününde ise; göç, kentsel dönüşüm, sağlıklı yaşamda egzersizin rolü, İstanbul sözleşmesi, petrol fiyatları ve enflasyon, spor ve sporla yaşam konularında sunumlar yapıldı.

Kongrenin kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ‘’Anlamlı sunumlarınız ve emekleriniz için ayrı ayrı herkese teşekkür ediyorum. Sorunlarımıza ve değerlerimize farklı bakış açıları ve çözüm önerileri getirerek, bu konular hakkındaki tecrübeler paylaşıldı. Bu iki günün sonunda kongrenin, çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırdığına inanıyorum.’’ dedi.