Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’’na katıldı.

Tatvan Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı projeler, düzenlenen “Bilim Fuarı”nda sergilendi.

Proje bünyesinde 14 öğretmenin koordinesinde 50 öğrencinin fen, matematik, Türkçe ve sanat gibi alanlarda hazırladığı 21 farklı proje sergilendi. Öğrencilerin hazırlamış olduğu bilimsel çalışmaların sergilendiği fuarın açılışını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Tatvan Kaymakamı Tekin Erdemir,  Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ve Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Necmettin Elmastaş‘a Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Maşallah Kızıltaş, Matematik Topluluğu Danışmanı Doç. Dr. Derya Arslan, Matematik Bölümü Akademisyenleri ve Matematik Topluluğu öğrencileri eşlik etti.

Fuarda stant açan Üniversitemiz Matematik Topluluğu öğrencileri, üniversite tanıtım broşürleri dağıttılar. Matematik Topluluğu öğrencileri bilim fuarındaki öğrencilerle beraber fuarı gezdikten sonra, öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler.

Açılışın ardından fuarı gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ,öğrencilerin yaptıkları projelerle ilgili bilgi aldı ve fuarın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.