Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "2. Ulusal Yaban Hayvanları Kongresi”ne Katıldı

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci'nin video konferans aracılığıyla katıldığı kongre açılışına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş’ın yanı sıra, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez, Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli,  Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, çok sayıda akademisyen ve Bakanlık çalışanları katılım sağladı.

Kongre açılışında bir konuşma yapan Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci; "Türkiye, dünya ölçeğinde değerlendirildiğinde sahip olduğu biyoçeşitlilikle oldukça önemli bir konuma sahiptir."dedi. Kirişci, Kongrenin çevre, yaban hayatı ve yaban hayvanlarıyla ilgili gelişmeler ve sorunların, farklı disiplinler tarafından tartışılması amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek "Özellikle son yıllarda daha sık yaşanan sel, kuraklık ve orman yangını gibi felaketler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de doğal yaşamın korunmasına yönelik çalışmaların artırılması gerektiğine işaret etmektedir." dedi.

Kongrede konuşma yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez ise "Tür koruma çalışmaları noktasında pek çok çalışmamıza ışık tutan kongreler, bu konuda emek veren tüm paydaşlarla birlikte bir yol haritası oluşturmamıza yardımcı oluyor." dedi.

Kongrede bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine değindi ve türlerin durumunun izlenerek  doğal ortamlarında korunması gerektiğini ifade etti.