Üniversitemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Bünyesinde Halı-Kilim Atölyesi Açılışı Yapıldı

İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) destekleriyle, Üniversitemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü bünyesinde kurulan Halı-Kilim Atölyesi açılışı yapıldı.

Açılışta Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, "Halı-Kilim Atölyesini Üniversitemize kazandırdıkları için İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Halı, kilim ve diğer sanatsal ürünler eski dönemlerde olduğu gibi günümüzde de  büyük bir önem arz etmektedir Üniversite olarak sanatsal faaliyetleri her zaman destekleyeceğiz." dedi.

Açılış töreninin akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ile İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerine Halı-Kilim Atölyesinde Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğrencilerinin yaptığı ürünler tanıtıldı. Daha sonra İHİB Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademisyenler ve öğrenciler arasında görüşmeler yapıldı.

Açılışa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Rektör Yardımcısı Mustafa Atlı, İstanbul Halı İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hayri Diler, Başkan Yardımcıları Uğur Uysal, İbrahim Geyikoğlu, İHİB Yönetim Kurulu Üyeleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Koray Köksal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı İsa Sıdır, Dekan Yardımcıları Bırak Sarı ve Ümit Özkanlı, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Özgür Çetintaş, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Hatice Öntürk, Öğretim Üyeleri Sevgi Kılınç, Esra Taştan Özkan ve Şükrü Azizi katıldı.