Manda Diyarı İron Sazlığı ve Budaklı Kaplıcası Belgesel Galası Düzenlendi

Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Cihan Önen ve  Vehbi Güngör tarafından hazırlanan “Manda Diyarı İron Sazlığı ve Budaklı Kaplıcası” belgeselinin galası yapıldı.

Belgeselin yapımcısı Dr. Öğr. Üyesi  Cihan Önen açılış konuşmasında ‘’Geçen yıl bu zamanlarda rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş'ın önerileriyle proje destek birimimizin destekleriyle projemizi başlattık. Gece gündüz demeden çalışarak çok şükür siz değerli katılımcılarımızla buluşturmayı başardık. Belgeselimizin içeriği; Güroymak ilçesindeki mandaların besiciliği, ekonomik değeri, farkındalığı ve bunun yanında stratejik alanların korunmasını kapsıyor.’’ dedi.

Galada bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise Türkiye’de manda yetiştiriciliğinde ilk 5 il arasında Bitlis’in ve Güroymak ilçesinin yer aldığını söyledi. Manda yetiştiriciliğin ekonomik katkısına dikkat çeken Rektör Elmastaş, ‘’Manda; geçim kaynağı hayvancılık olan ilimizin için önemli bir yer tutmaktadır. İron Sazlığı, bölgede manda yetiştiriciliği için önemli bir yere sahip. Bundan dolayı ilimizin bir tanıtımını yapmak istedik. Bugünkü belgesel, şehrimizdeki manda yetiştiriciliğiyle ilgili yaptığımız ikinci belgesel oldu. İlerleyen zamanlarda bu çalışmalarımızın sayısını artıracağız ’’ dedi.

Belgeselin gala gösterimine Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Atlı, Prof. Dr. Ferit İzci ve Prof. Dr. Ayhan Yılmaz, Bitlis İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Genel Sekreter vekili Öğr. Gör. Muhammed Sami Belet, Üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.