Bitlis'te BETAV I. Kitap Fuarı Açıldı

Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesi'nin desteklediği Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından organize edilen 1.kitap fuarı Bitlis Cumhuriyet Meydanında açıldı.

25-29 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarın açılışına Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necmettin Elmastaş, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, BETAV Yönetim Kurulu Üyeleri, kurum amirleri, STK temsilcileri, konuk yazarlar, şairler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış programı, Bitlis Halk Oyunları gösterisiyle devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan BETAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dalkıran, BETAV'ın 35 yıllık bir kuruluş oldugunu, siyasetten, ticaretten uzak sivil toplum kuruluşları içerisinde değerini bulan bir yapıya sahip olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr.Necmettin Elmastaş ise fuarın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 27-29 Mayıs tarihinde üniversitemizde yapılacak bahar şenliklerine tüm Bitlis halkını davet etti.

Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise Bitlis'te yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, BETAV"ın yürütmüş olduğu bu faaliyeti çok kıymetli bulduğunu ifade ederek, Ahmet Eren öncülüğünde yürütülen bu tür kültürel fuar ve etkinliklerin bundan böyle de devam etmesi temennisinde bulundu.

Programın Onur konuğu olan İnci Aral'ın da kısa bir teşekkür konuşması yaptığı açılış töreninden sonra, protokol üyelerinin kestiği kurdele ile kitap fuarı başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, protokol üyeleri ile birlikte açılan kitap standlarını gezdi. 5 gün boyunca açık kalacak fuara İnci Aral, Birsel İnan, Enver Şengül, Behlül Şerefoğlu, Necdet Saraç gibi birçok yazar ve şair söyleşiler yaparak imza günleri düzenleyecek.