Bitlis Eren Üniversitesi’nden Büyük Başarı: 14 ÜNİDES Projesi Destek Almaya Hak Kazandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri önemli bir başarıya imza attı.
Üniversitemizden sunulan 14 proje destek almaya hak kazandı.
ÜNİDES programının 6. dönem başvuruları, 2 Aralık 2025 – 11 Şubat 2026 tarihleri arasında alınmış olup Genç Bilgi Sistemi verilerine göre 81 ilden toplam 6 bin 659 proje başvurusu gerçekleştirildi. Bu başvuruların 2 bin 930’u ulusal, 3 bin 729’u ise yerel kapsamda yapıldı.
Değerlendirme Komisyonu tarafından gerçekleştirilen incelemeler sonucunda 1.378 proje desteklenmeye değer bulundu. Desteklenen projelerin 552’si ulusal, 826’sı ise yerel kapsamda yer aldı.
Program kapsamında Türkiye genelindeki üniversitelerden yoğun katılım sağlanırken, Bitlis Eren Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan 14 proje de destek almaya hak kazandı. Destek almaya hak kazanan projelerin 6’sı ulusal, 8’i ise yerel kapsamda kabul edildi.
Bilim, sanat, spor, sosyal gelişim ve tarım teknolojileri gibi farklı alanlarda hazırlanan projeler; öğrencilerin akademik, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunmayı amaçlıyor.
Yoğun başvuru sürecinin ardından projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrenciler ve akademisyenler, elde edilen başarının Bitlis Eren Üniversitesi’nin ulusal düzeydeki görünürlüğüne katkı sunduğunu ifade etti.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, ÜNİDES programının gençlerin üretkenliğini ve yenilikçi fikirlerini destekleyen önemli bir platform olduğunu belirterek şunları söyledi:
“ÜNİDES programı, öğrencilerimizin özgün fikirlerini projelere dönüştürmeleri ve bu projeleri hayata geçirmeleri açısından önemli bir fırsat sunmaktadır. Üniversite olarak öğrencilerimizin bilim, sanat, spor ve teknoloji başta olmak üzere farklı alanlarda aktif rol almalarını teşvik etmeye devam edeceğiz. Destek almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi ve danışman akademisyenlerimizi tebrik ediyorum.”
Desteklenen projeler kapsamında öğrencilerin bilimsel, sanatsal ve sosyal alanlarda çeşitli etkinliklere katılım sağlaması planlanıyor.
Haberler
16/06/2026
Rektör Elmastaş, El Aman Hanı Restorasyon Çalışmaları İçin Uzman Heyeti Makamında Ağırladı
14/06/2026
Bitlis’in Gururu Bitlis Spor 3. Lig’e Yükseldi
14/06/2026
Bitlis Eren Üniversitesi Dünya Arenasında Tarih Yazdı: Muay Thai’de Dünya Şampiyonluğu
11/06/2026
BEÜ’de 2025-2026 Mezuniyet Coşkusu
11/06/2026
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Yıl Sonu Konseri ve Resim Sergisi Programına Katıldı
10/06/2026
Rektör Elmastaş, Bitlis 1916 FSK’nın Yarı Final Heyecanına Tribünden Ortak Oldu
09/06/2026
“Bellek Parçaları, Bedensel Kayıtlar” Sergisi Hazo Hanı’nda Açıldı
07/06/2026
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş Sütey Yaylası Doğa Yürüyüşüne Katıldı
06/06/2026
Rektör Elmastaş, Dünya Çevre Günü Kapsamında Düzenlenen Nemrut Kalderası Doğa Yürüyüşüne Katıldı
05/06/2026
Bitlis Eren Üniversitesi ve İl Sağlık Müdürlüğünden Sağlık Çalışanlarına İletişim Eğitimi
Eren Holding

