Bitlis Eren Üniversitesi (BEU) Öğrencilerinden Fotoğrafçılık Başarısı

Bitlis Eren Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü (RTS) öğrencileri, fotoğraf dalında düzenlenen iki ayrı yarışmada, çektikleri fotoğrafla büyük başarı elde ettiler. RTS 3. sınıf öğrencisi Mehmet Şükrü Türkmen; 83 üniversiteden 440 fotoğrafın yarıştığı Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfının düzenlemiş olduğu "Bir Fotoğraf Bir Ayet" adlı yarışmada üniversite kategorisinde birincilik ödülü aldı. Türkmen, yarışmanın teması gereği seçtiği ayet ise  “İçlerinden biri meseleyi arzetti: “Şu adam benim kardeşimdir. Onun doksan dokuz koyunu, benim ise bir koyunum var. Böyleyken, “Onu da bana ver” dedi ve tartışmada baskın çıktı” (Sad Suresi - 23) oldu.

Siirt Kısa Film Festivaline BEU’den Bir Afiş

Bir diğer başarı ise RTS 3. sınıf öğrencisi Orhan Tanhan’ın çektiği fotoğraf oldu. Siirt'te 15-18 Kasım 2022 tarihlerinde düzenlenen 5. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali'nde Tanhan’ın çektiği fotoğraf, afiş fotoğrafı olarak seçildi.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş yarışmalarda ödül alan öğrencileri, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşe Dilek Özşahin Kireçci ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda Masdar’ı makamında ağırlayarak tebrik etti. Başarılı öğrencilere ayrıca teşekkür belgesi vererek, başarılarının devamını diledi. Öğrencilerin ziyareti fotoğraf çekimiyle son buldu.